Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

The Long and Winding Road

I helgen firas Beatles i SVT. Det är 50 år sedan de spelade in singeln Love Me Do. Resten är historia som man brukar säga. Jag har sett att Stampen i Stockholm firar jubileet med gruppen Liverpool fre–lör. Så vi som gillar Beatles får verkligen vårt lystmäte nu i helgen. Det är väldigt svårt att ta in hur länge sedan det var allting började. Ett halvt århundrade! Men ändå känns mycket av deras musik fortfarande fräsch. Bra musik har ju inget bäst före datum utan varar för evigt.

Nu var det ju inte bara Beatles som gjorde bra musik men de kom med något nytt och de var otroligt kreativa och samspelta. Konkurrensen mellan John Lennon och Paul McCartney triggade dem båda till stordåd. Mordet på John 1980 var naturligtvis en enorm förlust för hela musikvärlden. Han var ju ännu inte fyllda 40 och hade fortfarande många år kvar att skapa fantastiskt bra musik.

The Long and Winding Road

Apple

Typical haircut of the sixties


Jag ska nog leta fram gitarren ur gömmorna i helgen och försöka dra några Beatleslåtar. Det får bli mitt privata lilla firande. Om nu låtarna letar sig fram någorlunda oskadda från glömskans förråd det vill säga. Det är inte helt säkert.


På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-10-11 20:46 | Läst 3911 ggr. | Permalink
Fina bilder Torbjörn.
Är du intresserad av lite hårdare rock, så kör vi på SVT Hårdrockens historia på Kunskapskanalen på lördag
fr. kl 16 ända till 01:00 på natten! 9 timmar musik och snack.

Sändningstider:
http://www.svt.se/tv-tabla/SVTK/2012-10-13

Mvh

Per
Svar från pic-tor 2012-10-11 21:17
Tack så mycket för din kommentar och tack också för ditt lördagstips. Kunskapskanalen rockar :-).

/Torbjörn
Som gammal Beatles-fan måste jag glädjas åt att deras musik är så tidlös att den genererar ett såpass imponerande jubileum!
Minns som igår att jag skrev Bitels på mina tennisskor och en kompis påpekade att sådär stavades det inte och så var de skorna förverkade....
Svar från pic-tor 2012-10-14 10:55
Stavningen var lite knepig i början och det förekom fel t o m i England. Jag såg på dokumentären i går att man t ex skrivit The Beetles på en affisch :). Så här efteråt tycker jag det var tråkigt att de inte kunde bli sams under 70-talet och göra bra musik tillsammans igen.

/Torbjörn
lersaker 2012-10-14 11:05
Ja TV sänder väldigt bra dokumentärer just nu!
George var min favorit och programmet om honom var väldigt intressant. Synd att han gick bort så tidigt, samma sak med John!
Sköna höstbilder! Och Beatles håller som du säger som så, början på en epok och musikstil som håller än idag.
Sista bilden ser ju ut som en massa Beatles fotat lite uppifrån, för visst va det sådana frillor dom hade då.... :)
Hoppas det gick bra med lirandet!! //Peter
Svar från pic-tor 2012-10-14 11:04
Tack Peter. Efter flera tuffa år under ibland vidriga förhållanden, som i Hamburg t ex, blev de oerhört samspelta och hade ett enormt driv när de spelade. Innan de på allvar började skriva egen musik var de ju ett suveränt rockband. Visst påminner svampklungan om ett gäng Beatlesfans med den karaktäristiska frisyren, som ju kom först efter några år.

/Torbjörn
Fina bilder Torbjörn.
Även jag som är något yngre har haft en rejäl Beatles-period. Dom gjorde många bra låtar. Ta med Guran nästa Dagny, Tobbe.
Åsså vann ju Brynäs med Skellefteå igen idag :-)
Svar från pic-tor 2012-10-14 11:13
Min Kristoffer, som föddes 1987, är ett stort Beatlesfan ända sedan han växte upp. När han gick på GUC gjorde han tillsammans med två klasskamrater en filmatisering av den mäktiga låten "A day in the life" som examensarbete. Kanske följde intresset med i generna :). Mitt lir duger f n bara på sängkammaren och jag tror nog att det gör sig bäst där också :). Brynäs verkar gå mot en bra säsong igen och leder ju serien just nu efter att också ha slagit Växjö borta i går. Det är kul att de matchar fram duktiga juniorer, nu senast Elias Lindholm.

/Torbjörn
Jag får nog lov att lägga en vinyl på svarven...
Bra fångad frisyr. -)
Svar från pic-tor 2012-10-14 11:18
Jag har de både på vinyl och CD. Min skivspelare skulle behöva servas då den inte håller rätt varvtal. Den är direktdriven och jag har frågat runt i Uppsala men ingen har velat ta emot den. Fast nu kanske det tillkommit möjligheter när intresset för vinyl tycks öka igen. Det var flera år sedan jag frågade sist.

/Torbjörn



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg