Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Kommer vi att gå framåt eller bakåt 2013?

Gick jag framåt eller bakåt under 2012. Jag hoppas att jag gick framåt inom några områden i alla fall, men samtidigt gick jag säkert bakåt inom andra. Blev jag en bättre fotograf? Kanske inte, men intresset finns fortfarande kvar och då ökar chansen till att man går framåt. Falnar intresset däremot då är det slut på utvecklingen också. Intresset och lusten styr med järnhand över det konstnärliga skapandet, och verktyget man använder kommer i andra hand. Fast visst är det ju trevligt med en kamera man trivs med, och som inbjuder till att användas. En tråkig kamera däremot blir nog stående på hyllan oanvänd.

Juldagen bjuder på snöfall och snöskottning, och jag hoppas att den vita vintern fortsätter ett bra tag till. På nyårsaftonen 2011 hade vi ingen snö, vilket ovanstående bilder intygar. Innan det blir alltför mörkt ska jag hinna med en långpromenad i det snötäckta landskapet.

Ha det gott alla fotovänner och glöm inte bort att ta bilder. Många bilder.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-12-25 15:13 | Läst 3895 ggr. | Permalink
Du går nog framåt fastän du kanske inte alltid märker det! ;-)
Ser fram emot dina kommande bilder 2013!!
Svar från pic-tor 2012-12-29 11:06
Tack Anne-Sophie! Jag hoppas vi fortsätter att inspirera varandra här på FS, för är man ensam, i ett vakuum, stagnerar man.

Ha det gott
/Torbjörn
Det gäller att hitta sin egen melodi, såväl med fotograferandet som med allt annat. :)
Ha en riktigt God fortsättning Torbjörn!
-affe
Svar från pic-tor 2012-12-29 11:13
Tack Alf! Visst är det så. Man tar till sig det som känns bra, och lägger det till man förvärvat tidigare. Bygget fortsätter förhoppningsvis även under 2013. Jag önskar dig också god fortsättning och ser fram emot dina bilder även under nästa år.

/Torbjörn
Framåt eller bakåt, har det så stor betydelse egentligen? Båda riktningarna kan väl ge utveckling i en oscillerande rörelse. Ett steg bakåt för att kunna ta ett stort steg framåt, senare .
Oavsett åt vilket håll: Jag önskar dig God fortsättning och god fotografering
Svar från pic-tor 2012-12-29 11:18
Intressanta tankar, men ett reflekterande synsätt betyder ju att man stannar upp, kanske t o m tar några steg tillbaka, för att sedan bestämma ny färdriktning. Stillastående är aldrig bra, varken för cirkulationen eller ryggen. Jag önskar dig också god fortsättning och många trevliga fotoupplevelser.

/Torbjörn
Jag närmar mig de 70. Nedmontering pågår... ;-)
Svar från pic-tor 2012-12-29 11:21
Jag säger bara Lennart Nilsson :). Han ligger väl ca 20 år före dig och där är det knappast tal om någon nedmontering utan han bygger vidare. Jag antar att din tegelstenshög fortfarande är ganska så omfattande :).

/Torbjörn
Framåt eller bakåt, ja det viktigaste är att man kan gå bakåt och lär av det sen går man framåt med några steg extra Så man utvecklas. Allt gott :)
Svar från pic-tor 2012-12-29 11:23
Håller med dig Mikael. Huvudsaken är att man känner sig trygg i sig själv och i det man gör. Fast det är inte så lätt i dag, med så mycket influenser från alla håll och kanter. Det gäller att sovra.

/Torbjörn
Du har med all säkerhet gått framåt, man lär så länge man lever heter det. Även om man inte känner det, så är jag säker på att jag gått framåt och mycket tack vare den inspiration jag fått här på Fs.
Så vi ser fram emot ett nytt 2013 med stor utveckling och massor med bra bilder.
Ha nu en god fortsättning
//Bert-Ola
Svar från pic-tor 2012-12-29 11:27
Håller med dig om betydelsen av inspiration från andra som fotograferar. Det gäller att inte placera sig själv på någon piedestal, utan vara ödmjuk och ständigt ta till sig av andras erfarenheter och kunnande. Det har i alla tider varit grunden för mänskligt framåtskridande, och det är nog också tillämpligt inom fotografering.

Ha det bra
/Torbjörn
Spännande tankar! "Movement is the key" brukar jag säga, sen kanske inte riktningen är den avgörande, men rörelsen leder en alltid till en annan plats, och den platsen kan vara nyckeln till mer kunskap, mer förståelse, större visshet och vidare perspektiv. Jag gillar det! Ha det gott/ Elisabeth
Svar från pic-tor 2012-12-29 11:29
Jag kunde inte ha sagt det bättre Elisabeth! Bra sammanfattning. Öppet sinne, parat med nyfikenhet och intresse, är nog nyckeln till framgång för alla mänskliga aktiviteter.

Ha det gott
/Torbjörn
Jag tror på "framåt" även om det ibland känns som att det blir lite cirklar och omvägar.
God fortsättning på julen
Lena
Svar från pic-tor 2012-12-29 11:35
Ibland får man ta sig fram på oröjda vägar, och då kan det nog bli både cirkelgång och omvägar. Men man måste ändå våga sig på att testa nya saker, annars fastnar man och kanske i förlängningen också tröttnar. Man får inget gratis.

Ha det gott
/Torbjörn
Klart att det går framåt......
God fortsättning min vän
Marianne
Svar från pic-tor 2012-12-29 11:36
Rätt inställning Marianne! Vi tappar inte sugen utan fortsätter mot nya djärva mål :).

Ha det gott
/Torbjörn
Framåt, helt klart!
Ser fram emot dina inlägg med fin text och fantastiska bilder i fortsättningen också.
God fortsättning på dig!
ewa
Svar från pic-tor 2012-12-29 11:44
Du har redan satt kursen inför det nya året Ewa :). Det låter hoppfullt och inspirerande. Jag ser också fram emot dina bilder och blogginlägg. Umgänget här på FS, och kring fikabordet, skapar en trevlig känsla av samhörighet, och jag hoppas det fortsätter, och gärna utvecklas vidare, under året som kommer.

Ha det gott
/Torbjörn(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg