Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Skyltfönster

Shopping är absolut inte min grej, men fönstershopping kan ändå vara ganska kul. Speciellt när man kommer till nya platser. Kroatien är på väg in i EU, och det märks, för i Zagreb byggs det nytt i rasande fart, men naturligtvis finns mycket gammalt kvar, speciellt i de gamla stadsdelarna. En dag när vi var ute i värsta snöyran roade jag mig med att fönstershoppa och ta lite bilder på skyltfönster.

En fönsterputsare höll på med att putsa fönstren till en antikvitetsaffär. Ägaren till affären kom precis ut och ville ha en bild på sig och sin fönsterputsare. Ägaren talade engelska så vi pratade om det häftiga snöväder som då hade varat i några dagar. Jag tipsade om vår kommande utställning på Fotoklub Zagreb och han lovade att han skulle titta på den.

Lite längre bort efter Ilica-gatan tittar en mycket vacker kvinna ut från butiken hon arbetar i. Hon ser med bekymrad min på snön som vräker ned. Förmodligen blir det snöskottning vad det lider. Det blir ett kort samtal om vädret förstås, men tyvärr får jag inte ta något porträtt på henne eftersom hon arbetar. För anställda hör porträttfotografering fritiden till.

Min rapportering från resan till Zagreb slirar sig fram lite hit och dit. Jag fick influensa direkt vid hemkomsten, och det har än så länge bara blivit korta pass vid datorn.

Törst

Översta våningen i det här gamla huset disponeras av Fotoklub Zagreb. Det är gamla lokaler, men mycket ändamålsenliga, med stora utställningsytor och rymliga grupparbetsrum. Mörkrummet är för närvarande inte i bruk. Fotoklubben har en anställd sekreterare och så har man Damir, vår värd och president för klubben. Han arbetar heltid för klubben och driver en omfattande kursverksamhet. Själv är han också en mycket driven fotograf och många av hans bilder är fantastiskt fina.

Klubben har ständiga utställningar, vår hänger t o m 29 januari. Klubben har egna professionella fotoskrivare i storformat, och utställare får låna klubbens egna ramar i 40x50 cm format. De är gjorda av plast och det går snabbt att skifta bilder. Hållbara är de också, de flesta av dem är mer än tio år gamla.

På återseende

Torbjörn

PS Innehavaren av antikvitetsaffären, Marcel, fick bilderna i dag. Jag hoppas att han visar dem för fönsterputsaren också.

Inlagt 2013-01-24 18:26 | Läst 3317 ggr. | Permalink
Vad trevligt att du har varit ute och rest.
En fin liten rapport i snöyra och fina bilder:o)
Kram
Svar från pic-tor 2013-01-25 12:01
Tack så mycket Synnöve. Vi hade väldigt trevligt, trots snöovädret som drabbade staden hårt.

/Torbjörn
Härlig stora bilderna :) allt gott
Svar från pic-tor 2013-01-25 12:01
Tack så mycket Mikael . Kul att du gillar bilderna.

/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg