Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Kvällsbilder från staden, inkl. människor och två hundar

Staden kan skildras på olika sätt. Det kan vara på avstånd, då blir staden mer av en kuliss och man får ingen uppfattning om vad som sker där inne. Den kan också skildras inifrån, innanför kulissen, och antingen ta med människorna som finns där, eller så utesluta dem helt och hållet. Olika förhållningssätt och vilket man föredrar är en smaksak. Bilderna får naturligtvis olika uttryck beroende på vilket man väljer.

Personligen gillar jag bilder där människor ingår i ett eller annat sammanhang. De tillför liv till bilden och skapar sammanhang med den miljö de lever i. Staden kan naturligtvis skildras på en mängd andra olika sätt, vid olika tidpunkter på dygnet osv. Nattbilder har en helt annan stämning än bilder tagna på dagen. Det gäller ju oss människor också. Att vandra ensam genom staden mitt i natten ger helt andra känslor än en promenad mitt på dagen.

Bilderna är tagna sent på kvällen i Zagreb. Före, under och efter det snöoväder som drog fram över staden. Här har jag använt Sony NEX-6 med Sigmaobjektiven 19/2,8 respektive 30/2,8.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-01-31 18:42 | Läst 3973 ggr. | Permalink
Jättefina bilder och damen med hunden är en fullträff!
Levande nattliv, mycket som fångar blicken (och som fångat fotografens blick), den lilla hunden, mannen som mitt i spåret går osv. Variation också, så att det inte blir upprepning, som det ofta kan bli i sådana här kavalkader.
Jättefina bilder!
Bilderna där det snöar blev ju helsköna, speciellt tanten med hunen !
ing-marie
Damen med hunden är kanon! En vinnare,
Jag håller med om att människor i bilden bidrar till att skildra ett sammanhang, och det kan verkligen förhöja bilden. Du visar ett lysande exempel på det tycket jag, speciellt i bild 2, 5, 6, 7 och 10. Fint fotat! Mvh Elisabeth
Fina bilder Torbjörn! Beror det på dig eller NEXen?? ;) Skämt och sido.... Gillar snöbilderna.... även om jag sekunden innan satt och tänkte vad skönt i mellaneuropa, ingen snö.... Men så var det alltså inte...
Oavsett, fint fångat!! //Peter
Stor nattkänsla i bilderna, du hanterar svärtan och kontrasterna så bra tycker jag!
Fint med ljuset från skyltfönster och med människorna som rör sej på stan.
Bilden med den ensamma personen och hunden i snöfallet blir min solklara favorit bland alla dessa sköna bilder!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg