Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Bois de Boulogne

Bois de Boulogne är ju en bekant och världsberömd park i Paris. Men hur många är det som känner till Boulognerskogen i Gävle? Det är en mycket vacker stadspark som ligger längs efter Gavleån. På sina ställen förgrenar sig ån i flera parallella flöden, och de avskurna landtungorna förbinds av flera små broar. Det hela ger intryck av japansk trädgård. Boulognerskogen lär vara en av de största svenska stadsparkerna. På vintern har parken sin Törnrosasömn – förutom alla motionärer som joggar och promenerar där – och alla paviljonger och serveringar är stängda. På sommaren däremot råder full aktivitet, och sedan lång tid tillbaka samlas man till allsång här på sommarkvällarna.

I helgen tog jag en runda genom den snötyngda parken och kunde konstatera att den även på vintern har sin charm.

Det var kompakt gråväder den här dagen, men fotografera kan man ju som bekant göra i alla väder. För den teknikintresserade kan jag nämna att alla bilder är tagna med Sony Nex-6 och Sigma 30/2.8.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-02-26 08:07 | Läst 4341 ggr. | Permalink
Välkomponerat och skönt och med en del välplacerade människor, en exposé i min smak. Jag har varit där någon gång, men det är länge sedan, och då var det sommar .
/J-O
Svar från pic-tor 2013-02-26 08:44
Tack så mycket Jan-Olof. Före det här besöket var det väldigt länge sedan jag besökte Boulognerskogen och jag vet inte om jag någonsin tidigare varit där på vintern.

/Torbjörn
Vi har "samma" skog/park här i Skövde. Visste faktiskt inte att det fanns fler av dessa i vårt avlånga land. Skövdes version har även en konstgjord badsjö som var först i Sverige och ett känt spa. Idag har dock även våra studenter belagts med lekförbud i anslutning till dammen, risk för allvarlig sjukdom föreligger. Så idag hade jag nog tagit min sparesa någon annanstans =)
Du fick fram fina bilder i svartvitt på parken! Måste åka dit när grönskan kommit och se hur fint det måste vara. Ha det bra fr Danne
Tack, vad roligt! I Boulognerskogen har jag inte varit sen jag var 17 typ!
Fina svartvita som alltid!
Ha det fint idag Torbjörn!
ewa
Fint, och ärligt så kände jag till den! :) Lite av en händelse men...
Hmmm, jag gillar NEX och dess svartvita... Ger väldigt fin must och gråskala med stuns. Fint fångade vyer!! //Peter
Underbara bildler med vackra kompositioner och härliga grå-toner! Dom gjorde sig väl utan färg! =)
Snyggt som alltid!
Ha en toppendag! =)
Snygga foto från en vacker plats, måste vara mycket fint där om sommaren:o)
Mvh Synnöve
Jättefina bilder från en fin park. Jag "bodde" i Gävle 1984-1985, på I14, så jag har tillbringat mycket tid i denna park.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg