Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Glidaren

Han har sina stråk där han glider omkring i sin dyra, fina Merca. Glidaren. Den är knallröd, nytvättad och förmodligen också vaxad. Fälgarna är likaledes omsorgsfullt tvättade och blankpolerade. Själv är han nog också nytvättad och nyrakad, med några stänk av Brut (lite gammalmodig) på haka och kinder. Håret är välansat och troligen svartfärgat, förutom ett stänk av grått, som får mig att associera till grävlingar (och Lasse Holmqvist).

Vill han bara imponera på sin omgivning? Eller är det en ensam man som på alla vis söker få kontakt med kvinnor? Impfaktorn är hög och säkert är det många kvinnor som låter sig lockas och imponeras. Inte så lite påminner det här om det spektakulära parningsspel paradisfågeln utför för att locka till sig en hona. Det gäller att vara "Best in show".

Kvinnorna till vänster intresserar honom inte, nej det är annat högvilt han är ute efter. Kanske dyker det upp några intressanta objekt från maktens boningar till höger? Han stannar till helt kort, läser av strömmen av människor, som väller fram mot Gamla stan, och far sedan tomhänt vidare. Glidaren har mycket att stå i, och han har flera jaktmarker att beta av innan dagen är slut. Säsongen är kort och det gäller att arbeta effektivt.

Varje stad har sin "glidare" och har så alltid haft. Vad gled de omkring med innan bilen fanns? Kanske på en snygg, svart höghjuling, uppklädd i nyskräddad kostym, lackskor och hög hatt. Den fräsige hade säkert också vaxad mustasch.

Spelet om kvinnans gunst har alltid funnits där, och männen har fått ligga i för att få den rätta. Kostat pengar har det också alltid gjort, och den fattige har fått bedriva sitt spel med lånta fjädrar och på enklare scener.

Spelet fortsätter med nya aktörer och med mer raffinerade metoder. The show must go on. Går man inte till final direkt kan man, om man har tur, få en andra chans.

Vad kan mer än en bild sätta igång vår fantasi? Det skulle i så fall vara musik. För mig själv har bild och musik alltid gått hand i hand ända sedan barndomen, och vänskapen dem emellan har inget kunnat rubba på under alla dessa år.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-03-06 12:25 | Läst 2587 ggr. | Permalink
Underbart, en blogg när den är som bäst! Det är en ynnest att få läsa vissa välskrivna bloggar och din tillhör dessa. Förstår dock inte hur någon kan falla för något så fake, men vi är, som tur är, alla olika. Bilen däremot skulle jag inte ha något emot. :-)
Ha en fortsatt fin dag!
ewa
Svar från pic-tor 2013-03-06 15:19
Tack rara Ewa för din vänliga kommentar :). Jag skulle heller inte ha något emot att få äga den där Mercan. Då skulle jag också kunna glida omkring på stadens gator och göra alla raggers gröna av avund :-). För det är väl det det hela går ut på som det verkar? Eller har alla glidare missat någonting?

/Torbjörn
En njutning att läsa Torbjörn, och bilden kompletterar texten till fullo.
//Rolf
Svar från pic-tor 2013-03-06 15:58
Tack så mycket Rolf. Det gläder mig att du uppskattar både bild och text :).

/Torbjörn
Härligt skrivet, så mitt i prick.
Glidaren intresserar inte mig, han ser lite slimig ut.....men bilen. den skulle jag gärna ha på min garageuppfart
Marianne
Svar från pic-tor 2013-03-06 16:01
Tack goa Marianne för din värmande kommentar. Jag är övertygad om att Mercan passar förträffligt på din garageuppfart :). Minns du några glidare från Hamrånge by the way?

/Torbjörn
Marianne Bengtsson Rosander 2013-03-06 18:10
Jag minns en och annan bil som hade strålkastare på taket och lyste på oss tjejer när vi var ute och gick. Vem som ägde dom har dock fallit i glömska, det var väl inte intressant
Marianne



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg