Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Handarbete

Har ni tänkt på allt vad vi kan göra med våra händer? Allt ifrån att smeka ett litet barn på kinden till att tillverka atombomber. Mycket beror naturligtvis på tummen som gör att vi med enkelhet kan greppa olika saker. Ibland önskar man att händerna kunde protestera när vi är på väg att göra något hemskt med dem. Som att slå ett barn eller, igen, tillverka atombomber. Men de är ju bara redskap för den ibland nyckfulla mänskliga hjärnan, som kan klura ut de mest underbara ting, men också planera för död och förintelse.

Människans hand är inte bara ett makalöst verktyg, den är också estetiskt tilltalande. Den kan vittna om ett hårt och slitsamt liv, men också om ett behagligt liv med regelbunden manikyr och behandling med de bästa av handkrämer. Händerna talar, det är bara att se och lyssna.

De här händerna har tjänat sin ägare i bra många år nu, och är trots ett långt arbetsliv i prima skick för ytterligare handarbete. Men händer är inte bara utmärkta redskap för alla typer av arbete, de är också förträffliga redskap för, framförallt, kvinnlig flärd och fägring. En välskött hand, med snyggt målade naglar och prydd av en smakfull ring, är fin att skåda och berättar en hel del om dess ägare.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-04-03 17:11 | Läst 2050 ggr. | Permalink
Fint, Torbjörn!

Per
Svar från pic-tor 2013-04-04 19:08
Tack så mycket Per. Kul att du gillar inlägget :).

/Torbjörn
Ja, där sa du verkligen något som man inte tänker så mycket över, för dom är ju bara där...händerna...
//Synnöve
Svar från pic-tor 2013-04-04 19:10
Ja, så är det nog Synnöve. Vi tar så mycket för givet men händer är något alldeles extra. Utan dem är det svårt att greppa kameran t ex :).

/Torbjörn
Fina bilder och tankar kring dem!
Svar från pic-tor 2013-04-04 19:11
Tack så mycket Anne-Sophie.

/Torbjörn
MYCKET fint hand(t)verk! Mvh, LO
Svar från pic-tor 2013-04-04 19:11
Tack Lars Olov. Vad roligt att du gillar hantverket.

/Torbjörn



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg