Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Ensam bland andra

Hellre är jag ensam ensam än ensam bland andra. Så är det många som har uttryckt, både i vardagligt tal och i visor. Visst ligger det någonting i det.  Är man ensam bland en mängd människor, som alla är tillsammans på ett eller annat sätt, känner man sig naturligtvis ännu ensammare. Inte nog med det, många andra märker också att du är ensam och det slår tillbaka och förstärker känslan av ensamhet ännu mer.

Alla bilder är tagna för ett par år sedan vid ett matjippo i Kungsträdgården. Där var massor med människor, många tillsammans och en hel del ensamma. Jag försökte fånga de som jag uppfattade var ensamma bland andra. Det behövde naturligtvis inte vara så – kanske väntade de bara på någon vid fotograferingstillfället.

Men i mina ögon uttryckte alla ensamhet.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-04-13 15:34 | Läst 2626 ggr. | Permalink
Mkt fina bilder med fin teknik också! Jag gillar ettan o fyran bäst. Mvh,LO
Svar från pic-tor 2013-04-16 10:45
Tack Lars-Olof för din trevliga kommentar. Uppskattas.

/Torbjörn
Tänkvärda ord som är så sanna!
Du har verkligen lyckats fånga känslan av ensamheten i bilderna.
Fint Torbjörn! =)
Ha en riktigt härlig kväll!
Svar från pic-tor 2013-04-16 10:46
Åh, tack så mycket Heléne för din uppskattande kommentar. Den gläder mig mycket.

/Torbjörn
Det ligger något i det du skriver! Kanske speciellt i Stockholm dessutom. Orup sjön "Stockholm har blivit kallt"... Och jag minns inte vem, men jag tror att det va en gitarrist i Europe som på återbesök i Stockholm sade att det finns så mycket "yta" i Stockholm... Och det tycker jag också. Jämför jag med mitt "hemland" Skåne så är det som natt och dag. Ledsamt, för det är en vacker stad med vänliga människor. Men det tycks stanna där....

Sedan blir jag än en gång begeistrad över Sony tekniken. Rent ut sagt f.n vad den är tydlig och klar!! Mjukt, krispigt, skarpt på en och samma gång!! Fint!! Hälsningar - Peter
Svar från pic-tor 2013-04-16 10:56
Tack Peter för din kommentar. Jag gillar Stockholm och de människor man möter där. Nu kanske det inte finns så många genuina stockholmare kvar utan de flesta har flyttat dit från andra delar av landet. Jag har ingen uppfattning om det på något vis förändrat attityden till det sämre. Det kan också vara ett tidens tecken som slår igenom främst i de större städerna där tempot är högt. Skåne kanske står på tur, vad vet jag :).
Bilderna är tagna med Sony A850 (ska säljas) och 28-75/2,8 zoomen. En alldeles utmärkt kamera och zoomen gillar jag också. Den inbyggda bildstabiliseringen bidrar naturligtvis till att man får fler skarpa "keepers".

/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg