Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Dödsmaskerna

Dödsmaskerna finns att beskåda vid Axmarbruk, som ligger vid kusten i norra Gästrikland, nära gränsen till Hälsingland. Där finner man också havskrogen Axmar brygga. Under sommaren kan man även besöka Galleri Bläckhornet, där man bl a kan finna de här dödsmaskerna.

Havskrogen Axmar brygga

Axmarbruk är en gammal bruksort där det tidigare fanns ett litet järnbruk. Hyttan har restaurerats och kan besökas sommartid. I Herrgårdsparken kan man se rester från brukets storhetstid, bl a ett vackert lusthus. Den fina Herrgården, eller "slottet" som vi sade, är tyvärr riven sedan många år. Har ni vägarna förbi ska ni absolut stanna till och vandra runt i parken och varför inte också avnjuta en härlig middag i restaurangen.

På återseende

TorbjörnPostat 2013-08-09 12:56 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

En reflektion

Sedan gick var och en hem till sitt. Mätta och belåtna.

På återseende

TorbjörnPostat 2013-08-06 23:16 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Sönderpratad pool

Kan man prata sönder en pool på FS? Jag är böjd att svara ja på den frågan. Gatufotopoolen är definitivt sönderpratad och det kanske finns fler. Jag förstår inte att människor, som utger sig för att vara fotografer, d v s skapande människor, kan ödsla så mycket tid och kraft till att diskutera vad det är de fotograferar.

Det var länge sedan jag tröttnade på allt tjafs i den poolen och det var också länge sedan jag lade ut några bilder i den. Jag kan inte förstå att ledningen för FS har låtit det här förfallet pågå så länge utan att göra något åt saken. Man kan ju inte lasta över hela ansvaret på poolvärden, som för övrigt tycks ha fullt upp med sin karriär, och tillika yrke, som gatufotograf. Kanske dags att utse någon som inte har privat vinning av att synas och verka här på FS och som orkar ägna sig åt att styra upp en pool i sönderfall.

Påfyllning

Entreprenör

Armvinklar

Annars då. I den rådande värmen har det varit lite stiltje i fotograferandet och jag hoppas på lite svalare väder så att man orkar traska runt på stan igen. Prideparaden fick paradera utan mig bland åskådarmassorna. Värmen och det intensiva solskenet gjorde att fotolusten rann av mig.

Jag har för första gången blivit lurad på e-Bay. Köpte för en månad sedan en Yashica Mat 124, alltså modellen innan 124G. Jag betalade direkt till säljarens konto, använder normalt Pay-Pal, och har ännu inte fått kameran. Naturligtvis har det blivit ett ärende på e-Bay och de har kontaktat säljaren, vilket jag också har gjort. Från e-Bay har jag fått rådet att vänta till den 7 augusti. Har inte kameran anlänt då ska e-Bay vidta ytterligare åtgärder.

Fortsättning följer således och jag lovar berätta vad som händer i ärendet.

På återseende

TorbjörnPostat 2013-08-04 11:09 | Permalink | Kommentarer (21) | Kommentera

Tidigare blogginlägg