Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Höst

Nu är det ingen tvekan längre. Hösten har kommit till Knivsta med omnejd. Vi har haft ett antal nätter med frost och på vattenpölarna kan man på morgnarna se tunn is. Isskraporna har också hörts rassla mot bilarnas vindrutor. Jag hoppas att vi slipper höstregnen ännu en tid. Mina blommor i trädgården har nu gett upp kampen och somnat in. Jag följde mina dahlior och tagetes tappra kamp men efter några frostnätter var det slut.

 

Bleka dödens minut. Över en natt bleknade all färg bort från mina klarrosa dahlior

 

Trötta tagetes. Ännu återstår det några tappra tagetes som kämpar vidare

 

Det som är bedagat, nött och halvdött har sin speciella lockelse och skönhet. Jag har ofta undrat varför vi tycker så. Det har naturligtvis med livets förgänglighet att göra, men finns där också något annat?

 

På återseende

/Torbjörn

 

 

 Postat 2009-10-10 11:44 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Nya Zeeland

Min yngste son Kristoffer och hans kompis Jens har länge pratat om att åka till Nya Zeeland. De har efter skolan jobbat och sparat ihop pengar som ska räcka ett tag. Eftersom de tänker vara borta ett år så måste de jobba på pats för att det ska gå ihop. Nu är alla papper fixade och resan har börjat. Det var två ganska så oroliga pappor som vinkade av på Arlanda. De beräknas vara framme i Auckland i morgon kl. 10 lokal tid, dvs kl 24 i natt svensk tid.

 

Kristoffer har precis checkat in bagaget

 

Jens och Kristoffer ställer upp för fotografering innan resan

 

Gustaf, Jens, jag och Kristoffer poserar för Jens systrar Frida och Åsa. Ovanan med att se in i  en systemkameras sökare är nog förklaringen till att fötterna inte kom med

 

Åsa och Frida kramar om brorsan Jens medan pappa Gustaf försöker hålla kameran still

 

Ett år känns som en väldigt lång tid. Men jag kommer att åka dit och hälsa på någon gång i början av 2010.

 

På återseende

/Torbjörn

 Postat 2009-10-05 13:22 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Våldsam trafikolycka. Offret miste ett ben.

När jag med bil åkte till Taxinge slott den 1 augusti för att titta på Bella Picturas utställning råkade jag krocka med en spindel. Jag märkte inte särskilt mycket av kollisionen utan fortsatte ända fram till parkeringen vid slottet. När jag efter att ha sett utställningen och druckit kaffe upptäckte jag det stackars offret. Det var fortfarande vid liv men det åttonde benet var definitivt förlorat. Jag förstod genast att det inte fanns mycket mer att göra än att dokumentera för framtida trafikforskare. Har en sjubenig spindel någon chans i det naturliga urvalet?

 

Ytterligare ett oskyldigt offer i trafiken!

 

 

På återseende

/Torbjörn

 Postat 2009-10-02 15:24 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Bellorna hänger banderoll

Gruppen Bella Pictura hade som bekant fotoutställning på Taxinge slott 1 augusti i år. Det var en mycket trevlig utställning. Trevligt var det också att få träffa "bellorna". Som ni märker är det här ingen nyhetsblogg. Jag försöker anamma "långsamhetens lov" så gott det nu går. Långsamhetens lov gäller naturligtvis inte de kameror jag använder. De får de gärna vara sprutt i! Reflektion och eftertanke hos oss männniskor är bara hälsosamt. När jag kom till Taxinge slott höll ett antal bellor på med att hänga upp banderollen för utställningen. Det var inte helt utan problem. Avslutar med en liten frestare.

 

På något vis ska den här upp. Helst ska den hänga rakt också

 

Först fäster vi den i den ena änden

 

Sedan tar vi den andra

 

Ska den ännu högre? Jag som är så höjdrädd

 

Du fotografen, hänger den i mitten nu?

 

Nu får du inte ta fler bilder! Vi vill vara i fred!

 

Här glömmer man lätt både blodsocker- och kolesterolvärden!

 

På återseende.

/Torbjörn

 

 

 Postat 2009-09-27 19:20 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Fotokurs

Jag har anmält mig till en fotokurs som startar i kväll. Läxan till i kväll är att fotografera en nära vän eller släkting. Tanken är att man ska ta fram just det här porträttet om 30 år för att visa personen. Personen som blir fotograferad ska skriva några korta rader om bilden på ett papper som sedan läggs i ett kuvert som klistras igen. Personen i fråga är min yngste son Kristoffer. Det ska bli spännande i kväll när jag öppnar kuvertet! Bilden är tagen i mitt kök med ljus från köksfönstret från höger och en spegel till vänster för upplättning av skuggor. Jag har inte gjort några skönhetsoperationer i Photoshop förutom bottagande av tre dammkorn.

 

Kristoffer i köket 090920

 

På återseende

/Torbjörn

 Postat 2009-09-23 16:43 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 161 162 163 ... 164 Nästa 

Tidigare blogginlägg